Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Спортна подготовка Съвети преди провеждане на първа спаринг сесия в кикбокса

Съвети преди провеждане на първа спаринг сесия в кикбокса

Съвети преди провеждане на първа спаринг сесия в кикбокса - изображение

Вече тренирате от няколко седмици кикбокс и започвате да се замисляте за първият си спаринг? Дали това е първото ви качване на ринга или стотното, винаги има нещо, което трябва да подобрявате. В днешната ни статия ще ви дам 10 съвета, които ще ви помогнат да бъдете още по-подготвени технически и психологически по време на първият ви спаринг. Някои от вас може би ще кажат, че изпадам в прекалени подробности, но всичко това е изключително важно и ще ви направи по-добри бойци, затова няма да ви спестя тези подробности.

Ето и самите съвети:

  1. Попитайте треньорът си дали вече можете да започнете да участвате в спарингите, тъй като се чувствате психически готови за това! Знайте, че именно това е човека, който следи внимателно вашето развитие и само той може да прецени дали не е рано за тази стъпка.

  2. Инвестирайте във висококачествено спаринг оборудване (ръкавици, назъбник, кори и евентуално каска), това е важно както за вашата безопасност, така и за тази на спаринг партньора ви!

  3. Запомнете, че не е нужно да „спечелите“ спаринга – той се прави с една единствена цел, а именно да подобрите вашите умения и бързина в близка до реалната бойна обстановка!

  4. Избирайте вашите спаринг партньори според вашето ниво, в случай, че треньорът ви даде право на избор!

  5. Започвайте бавно, тествайки реакциите на вашия партньор! Никога не се хвърляйте веднага в боя, това е признак на уплаха (в голяма част от случаите), а и има опасност да получите изненадващ контра удар. Ето защо, тествайте как реагира вашия съперник, изучете го и тогава можете да влезете наистина в боя!

  6. Опитвайте всички удари, които сте научили до този момент, както и защитните техники! Наблягайте на ударите, в които не сте толкова сигурни, за да ги затвърдите и да ги усъвършенствате!

  7. Правете комбинации от удари, за да видите как опонента ви се защитава, така много по-добре ще можете да се възползвате от пролуките! Единичните удари, колкото и тежки да са те са доста по-лесни за отразяване.

  8. Тренирайте противодействия! Не винаги ще имате възможност вие да сте в атака, така че е добре да можете да правите защити, да нанасяте удари докато вървите назад и да контраатакувате.

  9. Научете се да бъдете спокойни, да дишате правилно и да следите постоянно с поглед какво прави вашия противник! Никога не губете партньора си от очи, без значение какво се случва, дали атакувате или се защитавате!

  10. Забавлявайте се! Това е най-важният съвет, който мога да ви дам, тъй като именно спарингите са най-забавната част от тренировките и те са мястото, на което можете да опитате всичко, което сте научили до момента.


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСпорт и туризъмСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлНовиниХранене при...