Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тренировъчна програма на звездите Тренировъчна програма за гърди на Нели

Тренировъчна програма за гърди на Нели

Тренировъчна програма за гърди на Нели - изображение

Хип-хоп звездата Нели се изявява изключително успешно на рап сцената вече почти 20 години, първо със своята група, а след това и като солов артист. Той е направил не един и два хита, като със сигурност едни от най-известните му песни са Dilemma с Кели Роуланд, Hot in here и Party people с Фърги. Той е носител на 3 награди Грами, а освен с музика, той има собствена модна линия облекла, благотворителна организация, занимаваща се повишаване на осведомеността за левкемията. Нели има и миноритарен дял от тима от НБА Шарлът Бобкетс.

Всеки фен на Нели има спомени как изглеждаше той в началото на кариерата си, но дори и аз се изненадах като видях натрупаната от него мускулна маса при появата му във филма „Най-дългият ярд“, а още повече в клипа на Party people. Рапърът се опитва да накара младежта да започне да се грижи за своето здраве и да се избягва затлъстяването. Той е и един от участниците в сериите фитнес програми, наречени “Знаменитостите се потят”, чиито цел е младите да видят, че техните идоли също тренират редовно и така да вземат добрия пример.

Нели бе участник още във първото видео, като той показва своите любими движения. За него не е имало и за миг колебание дали да се включи в инициативата, тъй като иска да вижда повече деца в залата, на спортната площадка или на игрището, вместо с пакет чипс пред компютъра или телевизора.

Ето и думите на Нели:

О, човече! Проблемът със затлъстяването, особено при децата, е невероятен. Наистина не мога да повярвам. Когато научих, че голяма част от малките не изминават дори и по 1 километър на ден... За мен това е лудост! Когато аз бях дете, вероятно всеки ден съм изминавал поне по 10-15 километра, тичайки нагоре – надолу в квартала.“

Той също така припомня, че преди години нямаше толкова много фитнес зали, затова децата са тренирали просто под формата на различни видове игри. Но какво всъщност представлява фитнес програмата на Нели? „Когато съм във фитнеса, аз се опитвам да правя различни упражнения, като много често залагам на изолиращите. Например, много обичам скрипеца, Смит машината и лежанката.“ - споделя рап иконата. Кардиото на Нели не е нищо друго, а практикуването на любимите му спортове, най-вече баскетбол.

Тренировъчна програма на Нели

Звездата тренира гърдите си много усилено, като използва метода на пирамидата – с понижаващи се повторения при добавяне на допълнителна тежест, като всеки път в последната серия максималната маса е различна, за да се получава изненада за мускулите. Любимите движения на Нели са:

  • Тласкане на дъмбел от възходяща лежанка: 4 серии, повторения 15-12-8-6

  • Тласкане на щанга от лежанка на Смит машина: 4 серии, повторения 15-12-8-6

  • Пулоувър с дъмбели: 3 серии, повторения 15-12-8

  • Кросоувър на портален скрипец: 3 серии, 10 повторения на горна позиция, 10 на средна и 10 със долна.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлЛюбопитноАлт. медицинаЗдравни съветиНовиниСоциални грижиСнимкиИсторияНормативни актовеПсихологияРецептиОбразованиеХранене при...