Начало Спорт Влез във форма Тренировъчни съвети 5-те ползи тренировките на балетна станка - Баре

5-те ползи тренировките на балетна станка - Баре

5-те ползи тренировките на балетна станка - Баре - изображение

Фитнес тренировките, базирани на балетната станка - баре (barre), стават все по-популярни в последните няколко години, като без съмнение това се дължи и на влиянието, което оказват балерините, със своите красиви тела.

Някои твърдят, че тези тренировки водят до пристрастяване, заради позитивните усещания и ненадминатите резултати. Работата на балетната станка развива фината моторика на тялото, но не е нужно да сте балерина от Балшой театър, за да опитате тези тренировки. Днес ще ви споделя 5 ползи от  балетната тренировка, които не са за пренебрегване.

  1. Сила и дефиниция на мускулите – когато тренирате за бедра на балетна станка, вие засягате тази мускулна група от всички ъгли. Само с три упражнения, вие можете да натоварите предната, вътрешната и външната част на бедрата. Същото важи и за седалищните мускули, корема, ръцете и гърба. Чрез старателната тренировка за всяка мускулна група, вие не само ще я укрепите и ще получите по-голяма сила, но и самите мускули ще станат много по-добре изразени, дори и онези, които са по-слабо засегнати в ежедневните дейности и са по-изостанали и недоразвити.

  2. Издръжливост – всяка тренировка на балетна станка включва различни упражнения, но голяма част от тях включват използването на изометрични контракции и малки изотонични движения. В изометричното свиване можете да стегнете и свиете мускула, без да променяте дължината му. Помислете за упражнението планк или тези пози, в които трябва да се задържите например „въздушен стол на стена“, просто мускулите ви започват да треперят от натоварването. Тези контракции използват бавно потрепващите мускулни влакна, които могат да повишат издръжливостта ви.

  3. Гъвкавост – не е нужно да бъдете гъвкава, за да се упражнявате на балетна станка, но с времето, мускулите и сухожилията започват да се разтягат и това ще ви помогне да подобрите цялостния обхват на движенията и ще намалите рисковете от контузии. Напрежението и стягането на мускулите и на сухожилията около тях може да доведе до болки в гърба и лоша поза, а също така да затрудни ежедневните ви движения. Разтягането на мускулите ще ви помогне и при облекчаването на стреса.

  4. Поза на тялото – основните мускули на гърба са ангажирани през цялото време на тренировките на балетна станка. Най-често, болките в гърба се получават от слаб коремно-мускулен корсет и дългите часове, прекарани пред компютъра. Ако засилите вашето ядро, вие ще забележите, че може да седите и да сте добре изправени, така че долната част на тялото ви ще поеме по-малко стрес и напрежение през целия ден.

  5. Подобрена умствено-мускулна връзка – баретренировките  ще ви предизвика не само чрез движенията, но ще трябва да съсредоточите мислите си върху всеки мускул, върху който работите. Така ще подобрите значително връзката между ума и мускулите, което е от голяма полза в живота.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлСнимкиСпорт и туризъмЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...Новини