Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Фитнес и Културизъм Антигравитационни преси

Антигравитационни преси

Антигравитационни преси - изображение

Раменете са сред най-важните части от човешката анатомия, като те участват в изключително много дейности от ежедневието. Имайки предвид това, всеки от вас разбира, че тренировката за сила и тонус за раменните мускули е от изключително голяма важност. Съществуват десетки упражнения, които могат да ви помогнат за тази цел, но не всички от тях са толкова ефективни, колкото очаквате. Антигравитационните преси не са от тях. Всъщност, това упражнение заслужава само хвалебствия, тъй като се е доказало с времето и е осигурило много високи резултати за хиляди трениращи.

Антигравитационните преси обхващат само раменните стави, но по своя характер те са като многоставните упражнения, тъй като освен раменните мускули, те ангажират изключително силно и трапецовидните мускули, трицепсите и мускулите в средната част на гърба. Необходимото оборудване е само наклонена лежанка и щанга, за да увеличите своята „тласкаща“ сила и мускулна маса в раменния пояс. Това упражнение може да се използва и като самостоятелна тренировка, но трябва да запомните, че трябва стриктно да спазвате формата на изпълнение.

Начин на изпълнение

  1. Вземете не много тежка щанга и легнете по корем на наклонената лежанка, така че главата ви да бъде над облегалката на лежанката! Издърпайте щангата под облегалката, около нивото на гърдите ви и я задръжте там! Това е началната ви позиция.

  2. Изпънете ръцете си напред, като те трябва да застанат почти успоредно на пода, преминаващи над главата ви!

  3. Задръжте за секунда, след което върнете в начална позиция!

  4. Поддържайте контролирано темпо през цялото време на изпълнение на повторенията!

Нещата, които трябва да имате предвид

  1. Това упражнение е много ефективно, но то не трябва да бъде използвано от хора, които имат проблеми с гърба, тъй като може да усложни нещата. Самото движение е силно натоварващо и преди да го включите в тренировъчния си план, първо трябва да се консултирате с наблюдаващия ви лекар.

  2. Уверете се, че използвате достатъчно удобни за вашата сила тежести, както споменах по-рано, щангата не трябва да бъде тежка, тъй като така рискувате да се контузите. Трябва да имате достатъчно силен контрол върху движенията, а тежката щанга няма да ви го позволи.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортСнимкиЗдравни съветиАлт. медицинаИзследванияНовиниЛайфстайлКлинични пътеки