Начало Спорт Влез във форма Фитнес упражнения Кардио 30-минутна кардио "ЛУДОСТ"

30-минутна кардио "ЛУДОСТ"

30-минутна кардио "ЛУДОСТ"  - изображение

Съществуват много кардио тренировки, но ако търсите най-лудото кардио създавано някога, вие сте на правилното място. Това е брутално изпитание, интензивно и абсолютно ненормално. Но кое прави тази тренировка толкова перфектна?

При всяка серия трябва да се стремите да достигате до 80% от максималната ви сърдечна честота. Този тип анаеробен интензитет буквално изпепелява калориите и се получава по-силна кислородна консумация от доставеният кислород при дишането, което е предпоставка за получаване на много по-ускорен метаболизъм след приключване на натоварването. Резултатът от всичко това е следтренировъчно изгаряне, което може да продължи и до 20 часа.

Упражненията в тренировката се правят в пет кръга, а натрупаната умора няма да позволи на ритъмът на сърцето ви да падне под 120 удара в минута (ако това се случи, означава че не работите достатъчно здраво).

По-бързите движения ще ви донесат и повече тренировъчна сила, а в същото време ще карат сърцето ви да изпомпва много повече кръв към мускулите. От друга страна, ако правите по-бавни движения, тялото ви ще придобие сила и издръжливост на мускулите при постоянно държане в напрежение.

Упражненията, включени в програмата са в категорията за цялото тяло, но със сигурност можем да твърдим, че имат и специфична насоченост към една или друга част на тялото. Например, вълните с бойни въжета и фермерската разходка по-интензивно натоварват горната част на тялото в сравнение с избутването на натоварена шейна и скейтърските скокове.

Благодарение на вариативността и различните трудности, времето ви ще лети, а вие ще се забавлявате, докато всъщност се грижите за вашата перфектна фигура.

Как се изпълнява тренировъчната програма?

Упражненията се правят едно след друго без почивка. Всяко едно от тях се прави за една минута или по 6 минути общо за кръг. Все пак повторенията са точно определени, а останалото време до края на минутата ще ви служи за почивка, преди да преминете към следващото движение. За движенията с тежести, избирайте по-големите, така че да изпитате по-сериозни трудности при изпълнението.

Както споменахме, упражненията са 6, след тяхното изпълнение се получава един кръг, а цялостната тренировка приключва след като сте направили 5 кръга.

Упражненията

  • Избутване на натоварена шейна – 18-20 метра

  • Скейтър подскоци – 20 секунди без прекъсване

  • Сумо бърпи (изпълнява се като нормалното бърпи, но при клека краката са разтворени малко над широчината на раменете) – 10 повторения

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортХранене при...Здравни съветиЛюбопитноНовиниСнимкиЛайфстайл