Начало Спорт Влез във форма Тренировки и програми Тренировъчна програма на звездите Тренировъчна програма на Райън Лохте

Тренировъчна програма на Райън Лохте

Тренировъчна програма на Райън Лохте - изображение

Висок 189, силен и мускулест, Райън Лохте е един от най-добрите плувци в днешно време. След като започва да се занимава с плуване още на петгодишна възраст, американецът започва да печели състезание след състезание, като има 5 златни олимпийски медала, над 50 международни отличия и 7 пъти е шампион на колежанското първенство на САЩ. Гледайки тялото му, всеки би си помислил, че фитнесът е вторият му дом и няма да сбърка. Освен дългите часове в басейна, Лохте прекарва и достатъчно време във фитнес залите, за да получи достатъчно сила, гъвкавост и релефни мускули. Нека разгледаме как тренира и как се храни Райън Лохте, за да е толкова открояващ се сред голямата част от останалите плувци:

Тренировъчна програма на Райън Лохте

Тялото на плувецът не е въпрос само на добри гени, а е плод на изключително много усилия, за да получи желаният релеф. От 2003 година, Райън тренира под ръководството на Мат Деланси. Треньорът му се грижи за това не само мускулите му да са тонизирани, но и за по-остър ум, който да му помага да прави по-бързи движения. Тренировките са наистина изморителни, като включват комбинирани упражнения, движения за сила и високо-интензивни кръгови серии. Всъщност комбинираните упражнения заемат основната част от дейността, тъй като освен сила те дават и достатъчна гъвкавост на тялото, която е необходима за плуването. Самите тренировки са разделени на две части. Три дни Райън Лохте залага на упражнения като мъртва тяга, клекове, скачане на въже, гребане от наклон, щангистко вдигане, интервални спринтове, обръщане на тежка гума и работа с пудовки, в останалите три тренировъчни дни от седмицата, той прави високо-интензивни кръгови тренировки включващи скачане на въже, бързи клекове, напади, кросфит упражнания, бърпи и други. По време на вторите три дни се прави и плуване на 100, 200 и 300 метра, като в почивките между тези дължини се правят гореспоменатите упражнения, с много кратки реални почивки.


Съвети за всички, които искат да тренират като Райън Лохте

По време на тренировката се уверете, че тялото ви усеща напрежение от упражненията, което ще го накара да топи мазнините много интензивно. В момента, в който усетите че използваните упражнения спрат да ви затрудняват, веднага увеличете интензивността и използваните тежести. Препоръчително е да тренирате сутрин, когато тялото и умът са в най-добра кондиция и така ще се чувствате много по-свежи и заредени с енергия през целия ден. Сутрешното натоварване е добро и заради факта, че в тази част на деня се освобождават много хормони, които ще ви осигурят положителни емоции.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпортЛайфстайлСпорт и туризъмЛюбопитноНовиниИсторияЗдравни съветиСоциални грижиСнимкиАлт. медицинаНормативни актовеХранене при...